Woontrends

De hype van het moment: Bouclé salons

Bouclé is weer helemaal terug van weggeweest. Deze opvallende woontrend heeft dit jaar een enorme comeback gemaakt, waardoor bouclé meubels momenteel razend populair zijn. Vooral de bouclé salons zijn een absolute blikvanger in elke woonkamer: warm, elegant en tijdloos. Benieuwd naar hoe je deze trend verder kunt stylen? Wij vertellen je er graag meer over!

Wat is bouclé eigenlijk?

Laten we eerst eens kijken naar bouclé zelf: het woord betekent simpelweg ‘lus’ in het Frans. De oorsprong van deze trend ligt dan ook in Frankrijk, waar bouclé zijn eerste successen boekte. Dit is mede te danken aan het beroemde Franse modehuis Chanel, dat bekendheid verwierf met haar ontwerpen van bouclé mantelpakjes. Zoals vaker gebeurt, vinden modetrends vaak hun weg naar de wereld van interieurdesign, en vice versa. Ze blijven terugkomen, telkens in een vernieuwde vorm.

Bouclé: luxe en warmte in je woonkamer

De grof geweven stof van bouclé, gemaakt van polyester of wil en voorzien van lusjes, wordt tegenwoordig veel gebruikt voor salons en fauteuils. Het straalt luxe en warmte uit, en heeft bovendien een tijdloos karakter, waardoor je niet uitgekeken raakt op een bouclé meubel. Vooral de lichte tinten zijn momenteel erg in trek. Dit is niet verwonderlijk, aangezien het een zomers gevoel geeft en gemakkelijk te combineren is met verschillende interieurstijlen. Maak je geen zorgen over vlekken, want met onze Care producten/service ben je verzekerd van een vlekkeloos meubel voor vele jaren.

Hoe style je een bouclé salon?

Bouclé is bijna met elk ander materiaal te combineren. Denk aan een houten salontafel en een laagpolig tapijt. Het liefst in ronde vormen, die je als het ware omarmen en een gevoel van geborgenheid geven. Voeg een vleugje pit toe met een betonnen of zwart metalen item, zoals een betonnen sidetable of een designlamp. Maak de look compleet met een set sierkussens, het liefst in verschillende patronen.


Vraag naar onze Care producten en service.