✓ Persoonlijk advies✓ Hoogwaardige materialen
✓ Interieuradviseurs en designers✓ Ook op zondag van 14u tot 18u

7 feiten over het authentieke Tempur materiaal

1. TEMPUR-materiaal is gebaseerd op NASA’s uitvinding

Het originele Tempur-materiaal is ontstaan uit een formule die door NASA is ontwikkeld om astronauten te beschermen tegen de immense G-krachten die worden ondervonden tijdens het opstijgen en landen.

Het was één van de Tempur wetenschappers die op een doorbraakmoment het potentieel besefte om op het materiaal te slapen. Tempur heeft het materiaal jarenlang aangepast en verfijnd om het te perfectioneren om op te slapen en voor gebruik in hun matrassen en kussens.

2. De enige matrassen en kussens die zijn gecertificeerd door de Space Foundation

Tempur is niet alleen erkend door NASA en opgenomen in de Space Technology Hall of Fame, maar heeft de unieke eer de enige matrassen en kussens te zijn die zijn gecertificeerd door de United States Space Foundation. 

Dat betekent dat wanneer je een Tempur product koopt, je gecertificeerde technologie koopt die ontworpen is voor de ruimte.

3. TEMPUR-materiaal reageert op de temperatuur van je lichaam

Als je op een Tempur matras gaat liggen, reageren de visco-elastische cellen binnenin direct op je lichaamswarmte, vorm en gewicht. Dat is het geheim. Het materiaal past zich aan, verlicht de druk en absorbeert beweging. Je bent perfect gewiegd in puur comfort en ondersteuning. Het is een uniek gevoel van pure ontspanning, van totale gewichtloosheid.

4. Het is bewezen dat het de druk op je lichaam verlicht

Tempur-materiaal werd oorspronkelijk gebruikt in de gezondheidszorg. Een aantal klinische onderzoeken hebben aangetoond dat sommige vormen van Tempur-materiaal de druk op gevoelige gebieden verlicht, waaronder de rug, heupen, schouders en gewrichten. Dit leverde grote voordelen, waaronder comfort, voor de patiëntenzorg op.

Deze unieke kwaliteit is nu voelbaar in al de Tempur producten. Door zich zachtjes aan te passen aan de vorm van je lichaam, verminderen Tempur matrassen de druk op je lichaam om ongemak te verkleinen en ‘s nachts woelen en draaien verder te verminderen. 

5. Bewegingsabsorberend zodat je niet voelt dat je stuitert

Slaap je naast je partner? Komt hij/zij op een ander uur dan jou in bed? Of houdt zijn/haar woelen en draaien je wakker?

Als dat het geval is, is het goede nieuws dat de unieke bewegingsabsorberende eigenschappen van Tempur-materiaal betekenen voor je, wanneer je naar je partner slaapt, zijn/haar beweging veel minder zult voelen.

6. Het keert altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm

Tempur-materiaal is ontworpen om ultra-drukverlagend en super-motion-absorberend te zijn. Maar hoeveel druk je er ook op uitoefent, Tempur-materiaal keert altijd terug naar zijn oorspronkelijke vorm. 

7. Tempur heeft dit ontworpen om je slaap te verbeteren

De unieke eigenschappen van Tempur-materiaal werken samen om je die echte rustgevende slaap te bezorgen.

Op het moment dat je gaat liggen, voelt je pure magie, aangezien de cellen binnenin onmiddellijk reageren op de vorm, het gewicht en de warmte van je lichaam en zich precies aanpassen en uitlijnen aan elke centimeter van je lichaam. De bewezen drukontlasting geeft je lichaam totaal comfort en ondersteuning, waardoor je sneller wegdrijft en minder woelt en draait. Tempur-materiaal absorbeert ook bewegingen van je partner, zodat je elkaar minder stoort. Dit alles helpt je om beter, langer en dieper te slapen.